Natuur

Een veel geziene gast in de tuin is de rode eekhoorn. Ook zijn er diverse vogels zoals boomklevers, goudhaantjes, etc. te bewonderen.

Vlakbij het houten huis bevindt zich het trimbos. Dit bos is uitstekend geschikt voor een korte wandeling tussendoor: zolang u de spoorlijn niet oversteekt kunt u niet verdwalen. Ook met kinderen is dit een leuke manier van wandelen omdat er leuke toestellen en oefeningen te doen zijn.

Net naast het park ligt het Korenburgerveen. Het Korenburgerveen is een uniek natuurgebied. Er zijn korte stukjes veen ontsloten met bruggetjes, er is een uitzichtstoren en natuurlijk unieke natuur. Bij zonsopgang kunt u vaak herten en reeen zien lopen in de wei tussen het park en het veen.

De Achterhoek zelf staat natuurlijk ook bekend om zijn mooie landschap en natuur. Persoonlijk vinden wij fietsen de handigste manier om de Achterhoek te verkennen. Bij het huisje krijgt u toegang tot meer dan 100 wandelingen, fietstochten en onze tips. U vindt ook een fietsknooppunten kaart in het huisje om zelf uw route te plannen.

Een fietstocht of wandeling in de omgeving van Berenschot’s watermolen is bijvoorbeeld voor iedereen echt een aanrader.